I'M TOO SAD

Masa aku update blog ni jam dh menunjukkan 1 pagi...esok hingga Khamis aku tak der dekat opis...so aku akan kembali ke opis Jumaat..banyak kerja-kerja opis yang masing pending yang perlu aku settlekan...aku akan cuba sedaya upaya aku insyaallah.

Malam ni mood aku memang tak baik....aku memang dalam keadaan sedih...banyak perkara yang berlaku dalam satu masa...banyak masalah yang timbul yang kadangkala menyebabkan otak aku gelap sekejap untuk memikirkannya. Namun aku tahu tiap masalah yang datang ada hikmahnya...aku anggap semuanya itu dugaan Allah.

Sesiapa yang mengenali diri aku akan tahu...aku bukanlah seorang pemarah, pendendam dan juga seorang kaki pukul....aku payah untuk memarahi orang...kecuali orang itu menjatuhkan maruah aku dan menyentuh hal keluarga aku. Malah sepanjang hidup aku..aku belum pernah memukul sesiapa tetapi malam ni hampir sahaja muka seorang india tua aku tumbuk...serius kepala aku tengah serabut...dan sememangnya dia mencari bala...aku tak pernah biadap dengan orang tua..apatah lagi aku nak meninggikan suara aku dengan orang yang lebih tua dari aku..tak kira orang yang lebih tua dari aku tu melayu,cina,india atau kaum apa sahaja..aku menghormatinya....Namun malam tadi adalah rekod sejarah dalam hidup aku....aku dah cakap baik-baik tapi dia kurang ajar dengan aku...memang tangan aku dah ringan jer nak melayang ke muka dia...entah kenapa aku boleh jadi macam tu aku sendiri tak tahu...mungkin banyak perkara yang aku pikirkan.....nasib india tu mengundur diri...muka dia dah pucat takut tgk aku.....apatah lagi kakak aku yang ada tepi aku lagi terkejut sebab depan mereka bukanlah adik mereka yang sebenar....

Aku sentiasa mendahlukan keperluan orang lain dr diri aku....bukan aku ingin menceritakan bahawa diri aku ni baik tetapi inilah yang berlaku..kalau nyawa aku sendiri dipetaruhkan nescaya aku lakukan demi untuk orang lain....kerana aku tahu diriku ini bukanlah milik aku..aku hanya meminjamnya dr Allah...setiap rezeki yang dtg pada ku bukanlah milik aku sorang tetapi untuk dikongsikan dengan saudara seagama dengan aku......aku bahagia jika aku dapat menolong orang lain..tetapi mampukah aku??? aku hanya ada tenaga kerdil dan mempunyai keupayaan yang terbatas untuk menolong semua orang...

Untuk kesekian kalinya aku menulis lagi di blog ini...hanya luahan demi luahan aku simpan di dalam blog ni....kalau dulu aku boleh bicara apa sahaja tetapi kini setiap tulisan yang aku tulis aku harus fikir hati dan perasaan orang lain yang membaca blog aku...inilah aku..asyik memikirkan untuk menjaga hati dan perasaan org lain..

Percayalah aku tidak pernah menyimpan dendam kepada sesiapa malah untuk membenci orang lain jauh sekali tetapi fikirkanlah kadangkala aku juga manusia yang mempunyai hati dan perasaan yang kadangakala boleh terguris dan terluka...kadangkala luka yang tercalar susah untuk sembuh dan jika sembuh tentu sekali masih ada parutnya....tak perlu aku cakap lagi kerana sesiapa yang membaca dan mengenali diri aku akan mengetahui maksud aku...

But for this moment aku dah terlalu letih....mungkin entry ini adalah entry terakhir aku meluahkan di dalam blog ini..tiada lagi cerita-cerita peribadi yang akan aku tulis di sini...aku harap semua readers faham bahawa kadangkala-kadangkala peribadi tetap peribadi dan biarlah aku sahaja yang tahu..atau aku akan mencipta blog baru yang akan melindungi identiti aku agar setiap yang aku luahkan terus dr lubuk hati aku.

Aku akan berhenti berblog buat seketika...dan aku tidak tahu bila aku akan kembali...kerana aku sudah terlalu sedih dan juga kecewa...cukuplah aku sudah penat untuk asyik merasa kesedihan ini... untuk insan yang mengetahui username dan password blog aku ni..dan merasakan bahawa ada perkara yang ingin diluahkan silalah sambung entry seterus-terusnya....kerana ini adalah entry terakhir dari aku untuk kali ni dan entah bila akan bersambung...

BLOG INI BERHENTI BUAT DI SINI...SALAM.
9 Responses
  1. rizz Says:

    rhuddy ni slalu depress taw..piat tinge bru taw..chill k..:)


  2. b-boy Says:

    huhuhuhuhu...*menyeret kasut sambil berjalan pulang...srettt..sretttt


  3. Corey Says:

    chin up and smile pls


  4. CikLola Says:

    adey bro...

    ape3 pn lola arap bro xmo tension2 slalu x lok..

    tke care ekh..


  5. Hezesuze Says:

    alah...hik3 *campak lesung dan ikut bboy jalan smbil seret sandel crocs...

    ermmm....uwaaaaaaaaaaaa!!!!


  6. erkk... rhuddy........ namo lerrrrrrrrr huhuhu kang aku rindu ngan ang cam ner??????? ang x sayang aku yekkkkkkkk huhuhuhu


  7. SaiF HaQiem Says:

    ala..bro..jgn la stop blog ni...nnti tx dpt baca lg citer menarik...
    bebwk brsabar la...setiap mslh yg dtg tu ujian..bro sndiri yg ckp..tu smua dugaan dari Allah..bro kene kuat n tabah..jgn rsau, ramai yg akan myokong bro dr blkang..bro tx keseorangan...jgn sedih2 k...hope blog ni brjln sprti biasa hasil nukilan bro sndiri..bukn org lain..


  8. ida Says:

    lor nape nih..
    jom kite kuar lepak ek ;)


  9. alahai..
    jgn ler sedih² Rhuddy..
    chill man!!
    POjie rindu nk bgelak ketawa sama kamu!!


Post a Comment